След септември мигрантският натиск по нашата граница беше овладян и спадна под

...
След септември мигрантският натиск по нашата граница беше овладян и спадна под
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Овладяхме мигрантския натиск

След септември мигрантският натиск по нашата граница беше овладян и спадна под нормалното за тези месеци, които бяха най-тежките години обратно. Това сподели пред bTV основният секретар на Министерство на вътрешните работи Антон Златанов.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1414
Коментарът му беше във връзка професионалния празник на „ Гранична полиция “, който се отбелязва през днешния ден.

„ Гранична полиция “ имаше една тежка и динамична година, само че в края на годината мога да кажа, че е удовлетворяваща и сполучлива. До лятото беше една от най-тежките откъм мигрантски напън – с 50% нарастване на мигрантите, които желаят да преминат. Всеки ден имахме по 1500 предотвратени опита. Лека-полека направихме фини настройки в нашата организация и извънредно добре заработихме с турските управляващи, тъй като там е един от ключовете за решение на този проблем “, изясни основният секретар.

Той подсети, че неотдавна са били разрушени и арестувани проведени незаконни групи за трафик на мигранти.

Антон Златанов разяснява и условията, които ни слага Австрия, с цел да ни пусне в Шенген: „ Лично аз не съм виждал дефинирани, написани от Австрия условия, с цел да влезе България в Шенген. Чувам някои от тях, някои не мога да си ги обясня, чисто логичен, допускам, че са политически “. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР